09/09/19 Οι προσευχές της Θάλασσας

Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro σε μια νυχτερινή μουσική παράσταση προσεύχεται από και για την θάλασσα, τα μυστικά της τα κρυμμένα, τις νεράιδες και τους ναυτεργάτες της στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στα Πλαίσια του Φεστιβάλ στη Θάλασσα 2019 την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21.00 σε μουσική διεύθυνση Ανθής Γουρουντή και σκηνοθεσία Λευτέρη Παπακώστα.
Η παράσταση «Οι προσευχές της Θάλασσας» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του κύκλου «Άτλας» Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τον Ιούνιο του 2018 .
Οι μελωδίες που θα ακουστούν ακουμπούν στις άκρες της παραδοσιακής μουσικής, ταξιδεύουν στις ράχες της ελαφράς λόγιας, για να ελλιμενιστούν ελεγειακά στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.
Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro» αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας , είναι μια αυτόνομη αυτοχρηματοδοτούμενη μουσική κολεκτίβα στις γειτονιές του Πειραιά με έδρα τα Ταμπούρια και βασικές δεξαμενές έμψυχου υλικού τα Καμίνια, τη Δραπετσώνα , το Κερατσίνι, την Αγιά Σοφιά , την Καλλίπολη…Η ομάδα έχει ως στόχους το βάθεμα της καλλιτεχνικής παιδείας σε κοινωνικές ομάδες που η σύγχρονη εποχή τις έχει αποκλείσει από κάθε διαδικασία τέχνης χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά της, όπως και την υποστήριξη της μουσικής και των παραστατικών τεχνών.

Μαζί με την ομάδα εργάζονται οι Κλεοπάτρα Παπαχειμώνα καθηγήτρια Μονωδίας, η Αγάθη Κωστήρη μουσικοπαιδαγωγός , Μιχάλης Γκαρτζόπουλος καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών, Σταυρούλα Μέντη καθηγήτρια βιολιού, και η Ανθή Γουρουντή που είναι υπεύθυνη για τις ενορχηστρώσεις , τη μουσική δραματουργία και τη διεύθυνση του Συνόλου. Με την ομάδα συνεργάζεται μόνιμα ο ηθοποιός –συγγραφέας Τσιμάρας Τζαννάτος.