Γέφυρες

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ παίρνει τα βουνά και μας φέρνει κυριολεκτικά αέρα από την Απείρο Χώρα, την Ήπειρο, όπως της αποκαλούσαν οι αρχαίοι Δωριείς.
Μουσική και μουσικοί που εμπνέονται από τα ξακουστά πέτρινα γιοφύρια της περιοχής, όπου η σημασία τους για την επικοινωνία των πληθυσμών ήταν ζωτική και ο συμβολισμός τους στο ανθρώπινο γίγνεσθαι διαρκής, πάνω από τα οποία περνούσαν άνθρωποι, εμπορεύματα, αλλά και ο πολιτισμός.
Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΕΦΥΡΕΣ θα μας ταξιδέψει στο τόξο της δυτικής Ελλάδας, με σταθμούς την Πρέβεζα, τα Γιάννενα και το Ζαγόρι, τρεις πόλεις, οι οποίες άνθιζαν οικονομικά και πολιτιστικά στην εποχή των Café Aman και των Café Santan. Δεξιοτεχνική μουσική που ζυμώθηκε μέσα στο multi-culti πνεύμα των εν λόγω κέντρων, η οποία αφομοιώθηκε και εν συνεχεία καθιερώθηκε ως το κυρίαρχο μουσικό ιδίωμα. Βασικός πρωταγωνιστής το κλαρίνο, το όργανο με τη μονή καλαμένια γλωσσίδα και τη φωνή που μιλάει απευθείας στην καρδιά.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ τιμά και δίνει χώρο στο σπάνιο αυτό κομμάτι της πλούσιας ελληνικής παράδοσης. Ας να το αφουγκραστούμε μαζί, ας χορέψουμε στο ρυθμό και γιατί όχι, ας γίνει η βραδιά μας ένα όμορφο γλέντι!