Το φεστιβάλ

Σε μια υπέροχη τοποθεσία, στον εμβληματικό και ιστορικό χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις και τη χαρακτηριστική πανύψηλη καμινάδα, αλλά και τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν ως την σκηνή, έχει καθιερωθεί ένας πολιτιστικός θεσμός από το 2017, το “Φεστιβάλ στη θάλασσα”.

Ο άλλοτε εγκαταλελειμμένος χώρος απέκτησε πραγματική ζωή. Για περίπου 4 μήνες, κάθε χρόνο, τα Λιπάσματα γίνονται πλέον σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες. Δεκάδες μουσικά και θεατρικά δρώμενα πραγματοποιούνται στον χώρο και αποτελούν όλα μαζί μία γιορτή πολιτισμού και δημιουργίας, μία περιπλάνηση σε χρώματα, στιγμές, εμπειρίες και εικόνες.

Με στόχο κάθε καλοκαίρι «να ταξιδεύουμε μακριά τα όνειρα μας», ξορκίζουμε με νότες και χορούς τα στοιχειά του παρελθόντος, ενός βιομηχανικού παρελθόντος, που στην εποχή του δεν έμοιαζε καθόλου  “ονειρεμένο” για τους εργάτες των εργοστασίων και τους κατοίκους των περιοχών μας που αναγκάζονταν να ζουν αγκαλιά με τη βαριά βιομηχανία για “τα προς το ζην”. Με αγώνες ευελπιστούμε να αποδιώξουμε μακριά και τα στοιχειά του παρόντος, τις νέες εγκαταστάσεις της Oil One, της Lafarge και των ΕΛ. ΠΕ που “μουτζουρώνουν” τα όνειρα μας και πνίγουν κάθε τόσο τον αέρα μας. Με σκληρή δουλειά είπαμε να “πιάσουμε τα πινέλα και τα χρώματα” και να δημιουργήσουμε από κοινού ένα πάρκο και έναν θεσμό “χειροποίητο”. Χειροποίητο από τους ανθρώπους του Δήμου και τους κατοίκους της πόλης μας.

Κι επειδή τα όνειρα δεν έχουνε τιμή…όλες οι εκδηλώσεις στον πολυχώρο Λιπασμάτων συνεχίζουν, από την πρώτη στιγμή, να είναι δωρεάν! Καλή μας συνέχεια…..

INFO: Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας- Πάρκο Εργατιάς

Είσοδος Ελεύθερη

banner
Ακολουθήστε μας!