Τα λιπάσματα

Τα «Λιπάσματα» κατόρθωσαν, όπως έχει γραφτεί στο site Νόστιμον Ήμαρ, να αποτελούν «μια ιδιότυπη ετεροτοπία που αναστατώνει ευχάριστα τη θλιβερά ταξινομημένη απραξία της προηγούμενης περιόδου και ανασυγκροτεί το δεσμό των κατοίκων με τον τόπο τους».

Η Δημοτική Αρχή προσπάθησε και δημιούργησε ένα χώρο πραγματικά δημόσιο, σχεδιασμένο με σκοπό να εξυπηρετεί τις συλλογικές ανάγκες των πολιτών του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, καθώς και ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής. Έναν χώρο που οι επισκέπτες μπορούν να νιώθουν άνετα κι ελεύθερα, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν με γεμάτο πορτοφόλι και ως «φτωχοί συγγενείς». Έναν χώρο που η χρήση όλων των εγκαταστάσεων είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Πέρα από το πολιτιστικό κομμάτι του λοιπόν και τα δύο θέατρα, ο χώρος της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων αποτελεί ταυτόχρονα ένα σημείο  συλλογικής ψυχαγωγίας και αποφόρτισης, μια πραγματική πολιτισμική διέξοδος για τους πολίτες. Καθημερινά, ακόμη και τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, τα τρία γήπεδα (5χ5, τένις, μπάσκετ) που κατασκευάστηκαν δίπλα στον χώρο των συναυλιών, σφύζουν από ζωή, ενώ δεκάδες συμπολίτες μας κάνουν στην παραλιακή ζώνη την καθημερινή τους βόλτα. Παράλληλα, το δημοτικό αναψυκτήριο παραμένει οικονομικά προσιτό για τον καθένα.

Στο δεύτερο επίσης, κομμάτι της ανάπλασης, στην πλευρά του Κράκακρη, έχει διαμορφωθεί περιπατητικός χώρος στο πλάι ακριβώς της θάλασσας, όπως και ποδηλατόδρομος. Παράλληλα, υπάρχει ένα δημοτικό αναψυκτήριο, κατασκευασμένο στα ίδια πρότυπα και την ίδια λογική (χαμηλές τιμές κ.λπ.) του ήδη υφιστάμενου αναψυκτήριου στην περιοχή των Λιπασμάτων. Επίσης, έχει κατασκευαστεί παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους και έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, ζαρτινιέρες και τουαλέτες. Έχει γίνει εκτενής δεντροφύτευση κατά μήκος του έργου, ενώ διαμορφώθηκε περιοχή πάρκινγκ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Ο χώρος είναι, επίσης, προσβάσιμος και φιλικός για ΑΜΕΑ.

Μετά την ανάπλαση της περιοχής Κράκαρη, σειρά πήρε το σημείο όπου βρίσκονται και οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Σιλό και της Καμινάδας. Την περιοχή διατρέχει ένας πεζόδρομος και ένας ποδηλατόδρομος, που τη συνδέει με τις υπάρχουσες υλοποιημένες κατασκευές.

banner
Ακολουθήστε μας!