ΑΠ’ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΝΑ ΓΛΕΝΤΙ- ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ & EIVALA

Το μουσικό σχήμα «Ιφιγένεια Ιωάννου & Eivala» επισκέπτεται το Φεστιβάλ «Δίπλα στη Θάλασσα» φέρνοντας μαζί τους μουσικές και τραγούδια που μυρίζουν παράδοση, ντυμένα με τον δικό τους μελωδικό τρόπο.
Ένα φρέσκο μουσικό σχήμα
Οι ❝Eivala❞ είναι ένα μουσικό συγκρότημα με ρεπερτόριο ως επί το πλείστον εμπνευσμένο από την Ελληνική παράδοση και τη Σμύρνη του 19ου – 20ου αιώνα. Γνωστά και άγνωστα τραγούδια, κρυμμένες ιστορίες για έρωτες, καημούς, μεράκια, για τη ζωή και τον θάνατο. Οι ❝Eivala❞ ζωντανεύουν ιστορίες εκείνης της εποχής μέσα από τη μουσική, αναπολούν για την ειρηνική συνύπαρξη λαών και πολιτισμών, και επαναδιαπραγματεύονται τις ανθρώπινες σχέσεις με όχημα τη μουσική -με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Plus Info: Η λέξη «eivala» (έϊ-βαλά) είναι πιθανότατα αραβικής προέλευσης από το eyvallah που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «στο καλό, ώρα καλή» ή «ευχαριστώ», ή από το ivi-allah που σημαίνει «καλά Θεέ μου». Πέρασε στην τουρκική γλώσσα και χρησιμοποιήθηκε φυσικά από τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Σμύρνης. Είναι μια θαυμαστική λέξη που δείχνει ότι αυτός που το λέει περνάει καλά ή είναι πολύ χαρούμενος για κάτι.
Eivala:
Ιφιγένεια Ιωάννου // τραγούδι & κανονάκι
Θανάσης Βαλάσκας // τραγούδι
Κώστας Τσαρούχης // ούτι
Σάκης Καρακώστας // βιολί
Αντώνης Καλιούρης // κλαρίνο
Μανούσος Κλαπάκης // κρουστά
Θοδωρής Μαραϊδώνης // κοντραμπάσο
Νίκος Χριστογιαννόπουλος // ηχοληψία