Πρόγραμμα Αυγούστου

Το φεστιβάλ στη θάλασσα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δεν σταματάει να μας προσφέρει ανάσες πολιτισμού στην πόλη και τον Αύγουστο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΑΠ’ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΝΑ ΓΛΕΝΤΙ με την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ και τους Eivala

Οι ❝Eivala❞ είναι ένα μουσικό συγκρότημα με ρεπερτόριο ως επί το πλείστον εμπνευσμένο από την Ελληνική παράδοση και τη Σμύρνη του 19ου – 20ου αιώνα. Γνωστά και άγνωστα τραγούδια, κρυμμένες ιστορίες για έρωτες, καημούς, μεράκια, για τη ζωή και τον θάνατο. Οι ❝Eivala❞ ζωντανεύουν ιστορίες εκείνης της εποχής μέσα από τη μουσική, αναπολούν για την ειρηνική συνύπαρξη λαών και πολιτισμών, και επαναδιαπραγματεύονται τις ανθρώπινες σχέσεις με όχημα τη μουσική -με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εν αρχή ην ο Μάρκος, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ από την ΕΒΕΛΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥ και τον ΑΝΤΩΝΗ ΑΙΝΙΤΗ

Ένα μουσικό ταξίδι στο πειραιώτικο ρεμπέτικο του πρωτομάστορα ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΤΗ, του ΑΝΕΣΤΟΥ ΔΕΛΙΑ, του ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗ, του ΣΤΕΛΙΟΥ ΧΡΥΣΙΝΗ, του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και του ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ!

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ – ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ με την ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, τον ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΑΚΑΚΗ με τη μουσική τους παρέα θα μας πουν τραγούδια δικά τους, αλλά και πολλά από τα καλύτερα Ρεμπέτικα και λαϊκά που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει για μια μοναδική βραδιά στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα.

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ

Οι δύο καλλιτέχνες κλείνοντας πάνω από δύο χρόνια συνεργασίας συνεχίζουν να σμίγουν τις φωνές και τα τραγούδια τους, με βασικό μέλημα την αλληλεπίδραση με το κοινό. Έχοντας μοιραστεί σκέψεις και στιγμές κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής τους σύμπραξης, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ και η ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ, συνοδεία πέντε εξαιρετικών μουσικών, ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, έχοντας στις αποσκευές τους αγαπημένα τραγούδια από το σύνολο της καλλιτεχνικής τους πορείας.

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΙΤΑ από τους LIBRO C’ ORO

Με αφετηρία τα παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας σε επεξεργασία για μικρό ορχηστρικό σύνολο και μικτή χορωδία από τον διακεκριμένο συνθέτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΝΑΚΑΚΗ και σε κείμενα του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα ΤΣΙΜΑΡΑ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ και σκηνοθεσία ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ.
Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο LIBRO C’ORO τιμώντας την μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής παρουσιάζει την «Μικρασιατική σουίτα» σε διδασκαλία και διεύθυνση ΑΝΘΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΤΗ.
Μαζί με το Libro Coro συμπράττουν: το μουσικό σύνολο Quarto Syllabus Ensemble ,η ηθοποιός ΜΙΚΑΕΛΑ ΔΑΝΑ και ο perfomer ΣΠΥΡΟΣ Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Την φωνητική προετοιμασία έχει η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΠΑΠΑΧΕΙΜΩΝΑ ενώ την κίνηση επιμελείται η ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – NAXATRAS, opening act: Small Chanter

Δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες, βαριά riffs και ταξιδιάρικα κιθαριστικά solos, όλα εμποτισμένα με μία μαγευτική 70’s ατμόσφαιρα και αισθητική, αποτελούν τον βασικό κορμό των μουσικών δημιουργιών των NAXATRAS, μιας μπάντας αφοσιωμένης στο υλικό και την καλλιτεχνική της αντίληψη, μίας μπάντας που δεν διστάζει να πειραματιστεί με psych, progressive, blues, funk, stoner και oriental στοιχεία, προκειμένου –σε συνδυασμό με το ψυχεδελικό video show της- να διεγείρει της αισθήσεις των θεατών / ακροατών.