60 χρόνια ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ “που να χωρέσει το όνειρο”

Στο φεστιβάλ στη θάλασσα 2023 έχουμε την τιμή ν’ ανοίγουμε την αυλαία των εκδηλώσεων με τον κύριο Χρήστο Λεοντή. Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της νεότερη πολιτιστικής ιστορίας στη χώρα μας.

 

Για τη βραδιά στα Λιπάσματα ο Χρήστος Λεοντής μας είπε:

«Οι περισσότεροι από σας, ήσαστε αγέννητοι, όταν, πριν από έξη δεκαετίες, – εξήντα ολόκληρα χρόνια, – είχα αρχίσει να γράφω τις πρώτες νότες μου, στο πεντάγραμμο.

Η προσπάθειά μου αυτή ξεκινούσε από μια βαθύτερη ανάγκη, μια ακατανίκητη επιθυμία να επιχειρήσω να επικοινωνήσω μαζί σας, να μπω στην καθημερινότητά σας, που ήταν και δική μου, μήπως αυτές οι νότες θα μπορούσαν να προσφέρουν δύναμη, ομορφιά και όνειρο…

Φυσικά, το τραγούδι είναι εκείνο που έχει αυτή τη θεία δύναμη. Το τραγούδι είναι αυτό που αγάπησα κι εγώ.

Η μακρόχρονη αυτή πορεία δεν ήταν εύκολη, ούτε ρόδινη.

Όμως η αγάπη σας, η μεγάλη αγκαλιά σας, έδιναν φτερά και φούντωναν όλο και περισσότερο τη δύναμη μέσα μου ώστε να μπορέσω να φανώ άξιος συμπαραστάτης του καθημερινού σας αγώνα και του ονείρου.

Η θεία τύχη με έφερε εδώ απόψε κοντά σας, για πρώτη φορά, στον τόπο σας, σ’ αυτόν τον υπέροχο χώρο και αισθάνομαι μεγάλη ευτυχία, αλλά παράλληλα και μεγάλη αγωνία, να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.

Από καρδιάς, σας σφίγγω το χέρι και σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε,να βρίσκεστε απόψε εδώ.

Εγώ και οι συνεργάτες μου, μουσικοί και τραγουδιστές θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε να θυμόσαστε αυτό το βράδυ.

Αυτή είναι η ευχή μας».

 

INFO:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – (ΣΙΛΟ)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ