ΣΟΥΑΡέ και Λαμπρινή Καρακώστα

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ παρουσιάζει τους ΣΟΥΑΡΈ, με ιδιαίτερη προσκεκλημένη την ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, οι οποίοι με τον ιδιαίτερο ήχο και τις χαρακτηριστικές πολυφωνίες αποτελούν μια ιδιαίτερα δραστήρια μουσική παρέα. Πρόκειται για ένα μουσικό συγκρότημα φίλων μουσικών που για δεκαετίες εμφανίζονταν μαζί παίζοντας κυρίως ρεμπέτικη μουσική. Το 2015 ένωσαν τις δυνάμεις τους επιδιώκοντας μια πιο σταθερή δομή, που θα αναδεικνύει το χαρακτήρα και τον ήχο που τους συνδέει.
Κάνουν την εμφάνισή τους με μια επιλογή αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών, με χαμόγελο και καλοκαιρινή διάθεση (που τους διακατέχει όλον το χρόνο!), και με μόνο περιορισμό την καλή αισθητική.
Τους έχουμε γνωρίσει δισκογραφικά στο «Καλημέρα» με τον ΟΡΦΕΑ ΠΕΡΙΔΗ, στο «Τροβαδούρος» με τον ΚΩΣΤΗ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ, στο δικό τους «Άντε να δούμε πού θα βγει», στο «Λέω να σιγοτραγουδήσω» με τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ, στο «Τι άλλο θες να πω» με την ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, στα τραγούδια από το άλμπουμ «Σμίλη» του συνθέτη και συνεργάτη τους ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, σε στίχους της ΜΕΡΟΠΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ, το οποίο κυκλοφορεί σύντομα από το ”Όγδοο”. Κυκλοφόρησαν πρόσφατα και τον «Άμυαλο», το πρώτο τους single σε σύνθεση και στίχους ΑΛΚΑΙΟΥ ΣΟΥΓΙΟΥΛ και ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ.
Οι ΣΟΥΑΡέ και η ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ έρχονται καταμεσίς του καλοκαιριού στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ για να μας παίξουν από έντεχνα μέχρι κινηματογραφικά κι από ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά, μέχρι ρετρό και καντάδες για να ξυπνήσουν μνήμες, αλλά και να δώσουν χρώμα στη βραδιά μας. Τους περιμένουμε με χαρά!
Τους ΣΟΥΑΡέ αποτελούν οι:
Λευτέρης Βαϊόπουλος: Κιθάρα, τραγούδι
Μιχάλης Δάρμας: Κοντραμπάσο
Γιάννης Δάφνος: Πιάνο, Ακορντεόν, τραγούδι
Λαμπρινή Καρακώστα: Τραγούδι
Αλκαίος Σουγιούλ: Μπουζούκι, τραγούδι
Κώστας Σπυράτος: Κρουστά