VERBAL DELIRIUM – special guests SEBIA

Τη Πέμπτη 31 Αυγούστου, κάτω από το μπλε φεγγάρι, στην κεντρική σκηνή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ προσγειώνονται οι οι Verbal Delirium μαζί με τους Sebia.

Λίγο δίπλα από το Λιμάνι του Πειραιά σε έναν Ιστορικό χώρο, το industrial περιβάλλον και η μυρωδιά της  θάλασσας θα δέσουν απόλυτα με τους ήχους της μουσικής των δυο συγκροτημάτων που υπόσχονται πολλά  με ήχους που ξεκινάν από την hard rock και συνεχίζουν με τον χαρακτηριστικό ήχο των Verbal Delirium.

Τα live των Verbal Delirium αποτελούν πάντα μια ξεχωριστή μουσική πρόταση και μια εξαιρετική επιλογή και οι Sebia συμβάλλουν ακόμα περισσότερο  σε αυτό με το δυνατό ξεκίνημα του ντεμπούτου τους!  Μην τους χάσετε!!!

Οι Verbal Delirium δημιουργήθηκαν το 2006 από τον Jargon (πλήκτρα, φωνή, σύνθεση) και τον Ν.Μιχαηλίδη (μπάσο). Το debut album του συγκροτήματος έγινε με το δίσκο  “So Close & Yet So Far Away” το  2010, και κυκλοφόρησε μέσω της Γαλλικής δισκογραφικής  Musea records. Ο ήχος τους συνδυάζει στοιχεία τόσο από την alternative όσο και από 70s progressive rock σκηνή. Έλαβε πολύ θετικές κριτικές  από reviewers αλλά και από το κοινό και εισήγαγε την μπάντα εξ αρχής σε ένα υψηλό επίπεδο δίνοντας ώθηση και δυναμική για να τολμήσει τα επόμενα βήματα. Κάπως έτσι το 2013, κυκλοφορούν το δεύτερο τους album”From The Small Hours Of Weakness”, σε φυσική μορφή (CD) αλλα και digital.  Χαρακτηριστικό του δίσκου ο ambient, σκοτεινός αλλά και πειραματικός ήχος ο οποίος φάνηκε να αρέσει ακόμη περισσότερο σε κοινό και κριτικούς.

Οι κριτικές σχεδόν διθυραμβικές καθιστούν τους Verbal Delirium πλέον στις μπάντες που διεθνώς βρίσκονται στις λίστες της χρονιάς του μουσικού τύπου που παρακολουθεί το είδος αυτό.

Τρία χρόνια αργότερα  το  2016, το τρίτο άλμπουμ “The Imprisoned Words Of Fear”, κυκλοφόρησε στη διεθνή αγορά σε (CD) και  digital format από την Bad Elephant Music (UK) records. Και ενώ ο δίσκος παραμένει στους ήχους και τις επιρροές του  progressive rock 70s, εισάγει πιο heavy στοιχεία από την metal σκηνή που αναμιγνύονται  με την περίπλοκη ενορχήστρωση, δυνατές μελωδικές γραμμές και στοιχεία jazz. H παραγωγή έγινε μαζί από τον Jargon, τον Λεωνίδα Πετρόπουλο και  mastered by Daniel Bowles στο Serene Sound Studio. Ο δίσκος πουλήθηκε σε σύντομο χρόνο και η μπάντα προχώρησε και σε δεύτερη έκδοση.

25 Νοεμβρίου του 2022 κυκλοφορεί το τέταρτο album με την ίδια δισκογραφική με τίτλο “Conundrum”. Προς έκπληξη των ακολούθων της μπάντας το νέο album έχει συνδυάσει alternative ήχο  με μοντέρνα progressive rock οπτική  αλλά και κάποια σημεία 60”s και 80’s pop rock , προσφέροντας στον ακροατή ένα μάλλον  περιπετειώδες ταξίδι σε πολυποίκιλα ηχητικά πεδία. Οι κριτικές σε μερικές μόνο εβδομάδες εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλάδος ήταν εκπληκτικές και έφεραν το album στα top 10s of the year. Το album βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή στις πρώτες θέσεις με τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς του θρυλικού Prog Archives. Τελικά η κυκλοφορία στρογγυλοκάθεται στην δέκατη ένατη θέση των καλύτερων άλμπουμ του 2022 (progarchives.com) σε όλα τα είδη του progressive, σε όλο τον κόσμο…. Η συνέχεια στη κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ…

Jargon: Lead & Backing Vocals, Additional keyboards
George “La Trappe” Pagidas: Bass
Stratos Morianos: Keyboards
George “K” Kyriakidis: Electric & Acoustic Guitars
Vasilis “Wil Bow” Armaos: Drums

Οι Sebia είναι ένα Hard Rock / Metal συγκρότημα από την Αθήνα. Το συγκρότημα ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2020 από τους Νίκο Γαβαλά, Κωνσταντίνο Κυρίτση και Λεωνίδα Περιφάνη. Οι επιρροές ποικίλουν μιας και η πενταμελής μπάντα έχει τελείως διαφορετικά ακούσματα αλλά δείχνει με τον τρόπο της να παντρεύει στυλ και να προσπαθεί να δημιουργήσει μέσω της μίξης των ειδών. Μέσω του ονόματος του group, έχουν δημιουργήσει μία ολόκληρη μυθολογία που στοιχεία της ιστορίας βρίσκονται μέσα στα κομμάτια τους. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους μέσα στο 2023.

Debut AlbumAcceptance of reality

Ο πρώτος δίσκος αποτελείται από 8 κομμάτια τα οποία κινούνται μουσικά και στιχουργικά σε κοινωνικό-φιλοσοφικό ύφος. Μουσικά το Acceptance of reality, έχει επιρροές από hard rock, heavy metal και progressive στοιχεία εμπλουτισμένα με μελωδικές φωνητικές γραμμές και riffs. Θεματικά ο δίσκος, έχει ως κύριο αντικείμενο του, την αναζήτηση των ανθρώπινων προβληματισμών για την κοινωνία και τα ερωτήματα που πηγάζουν μέσα από την διαδρομή μας στην ζωή. Τραγούδια όπως το Lockdown, Voices, Shipwreck, Beyond this world περιγράφουν τον εγκλεισμό του νου, σε σχέση με τα κοινωνικά στερεότυπα και την δυσκολία των ανθρώπων ως προς την έκφραση των συναισθημάτων τους, με την Sebia να εμφανίζεται πάντα σαν την μορφή της ανθρώπινης συνείδησης και της λογικής φωνής στο μυαλό μας. Ακούγοντας τον δίσκο και ταξιδεύοντας στην ανθρώπινη ατελή φύση μας, καταλήγουμε στο ομότιτλο κομμάτι , Acceptance of reality, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και της συνειδητοποίησης πως, μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων μέσα από τις δυσκολίες της ζωής, μόνο αν οι ίδιοι το επιλέξουμε.

Νίκος Γαβαλάς – Bass (Backing Vocals)
Παύλος Κουναλάκης – Drums
Λεωνίδας Περιφάνης – Vocals
Κωνσταντίνος Κυρίτσης – Lead Guitar